ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
نگاهي به چند نكته حاشيه‌يي در سازمان صدا و سيما

همه‌چیز برای فروش

شهروندان:
سال 1392 در حالی به پایان رسید که صدا و سیما بیش از سال‌های گذشته به دنبال توسعه فعالیت‌های خود بود. از دیدار هر فرد و مقام مسوولی با مسوولان صدا و سیما، جمله‌یی مبنی بر آمادگی این رسانه برای راه‌اندازی شبکه‌یی تلویزیونی شنیده می‌شد که آخرین نمونه آن «شبکه تلویزیونی کشاورزی» بود.

صداوسیمابررسی برنامه‌های ساخته شده توسط این رسانه در طول یک سال گذشته نشان می‌دهد جز معدودی از برنامه‌های نمایشی و برنامه‌های تولید شده برای انتخابات ریاست‌جمهوری، فعالیت بخش‌های مختلف سازمان حاصل چندانی نداشته و بیش از آنکه حرکت بخش‌های این رسانه یادآور و تداعی‌کننده یک حرکت جمعی و با هدف باشد، یادآور حرکت‌هایی فردی و شخصی است که با هدف بقا صورت می‌گیرد و قرار نیست در پایان به هدفی واحد منجر شود. در سال ۱۳۹۲ چند تغییر عمده در این سازمان قابل رویت بود که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

 انکار مشکلات

یکی دیگر از وجوه مهم فعالیت‌های صدا و سیما در سال گذشته، انکار تمامی مشکلات و مسائل مربوط به این سازمان بود. به نظر می‌رسد اگر در فضای عمومی اظهارنظری درخصوص مشکلاتی همچون: شکستن شاخه درختان، آراسته نبودن درختان محوطه جام جم، عدم نظافت به موقع سرویس‌های بهداشتی و… صدا و سیما نیز صورت می‌گرفت، قطعا با واکنش و پاسخ منفی مسوولان این رسانه مواجه می‌شد!«عدم وجود هنرمندان ممنوع الکار در صدا و سیما» یکی از اظهارنظرهای عجیب و غریب مسوولان این رسانه در سال گذشته بود که با واکنش‌های مختلفی مواجه شد و ناگهان حجم فراوانی از چهره‌های ممنوع الکار از جواد یحیوی گرفته تا سحر قریشی، محمود بصیری، رضا رشیدپور و… را به توضیح واداشت.

«سید جواد یحیوی» مجری موفق سیما که چهار سال قبل ناگهان از همه برنامه‌های تلویزیونی حذف شد، در گفت‌وگویی اعلام کرد: «متاسفانه سازمان صداوسیما تقاضای واقع‌بینانه مخاطبان را نمی‌بیند. گفتن این حرف از معاون صداوسیما نیز درست نیست چون در جشن رمضان امسال برای حضور من در این برنامه حتی مکاتباتی با وزارتخانه‌های دیگر مانند وزارت اطلاعات انجام شد تا مشکل من برطرف شود اما موضوع، در حراست صداوسیما مختومه ماند و آقای کریمیان، مدیر گروه اجتماعی شبکه تهران هم پیگیر این نامه‌ها بود. بنابراین آقای دارابی نمی‌تواند بگوید ممنوع‌الکار نداریم چون خودشان در جریان این موضوع بوده‌اند.

قرار بود همایشی در حوزه صنعت برق در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شود که من‌ هم اجرای آن را برعهده داشتم اما یک ساعت قبل از شروع مراسم، حراست صداوسیما به من اعلام کرد که ممنوع‌الکار هستم و جلوی ورود من را به سازمان گرفتند. این در حالی است که از ابتدا قرار بود سالن همایش‌های صداوسیما مستقل عمل کند و اصلا جزییات همایش صنعت برق در ارتباط با سازمان صداوسیما نبود و سازمان تنها سالن همایش‌های خود را به برگزارکنندگان اجاره داده بود. جلوی اجرای من را به بهانه ممنوع‌الورود بودن به سازمان گرفتند.»

 کی بود کی بود؟ من نبودم!

اتفاق مهم و عجیب دیگر تلویزیون در سال ۸۳ حواشی پیش آمده برای سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی بود. اتفاقی که در نهایت با ورود به موقع و به هنگام! رییس سازمان صدا و سیما به مسجد سلیمان و پوشیدن لباس بختیاری، سبب محبوبیت چندین برابری رییس این سازمان شد و ادامه پروژه «کی بود کی بود من نبودم»، ضمن وادار ساختن تمامی عوامل سریال به عذرخواهی، به برکناری عجیب و سینمایی گونه «محمود رضا تخشید» مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما از مسوولیت خود منجر شد!نکته جالب توجه در واکنش به سریال سرزمین کهن، حذف تمامی اطلاعات مربوط به این پروژه از سایت رسمی شبکه سه و سایت «اراده ملی» از مجموعه سایت‌های سازمان صدا و سیما بود.

عکس‌ها، خلاصه داستان و قسمت‌های پخش شده این سریال از فضای مجازی به طور کامل حذف شد سازندگان سریال چنان مورد عتاب و خطاب قرار گرفتند تا به عبرتی برای سایر دست‌اندرکاران صدا و سیما تبدیل شوند تا همگان بدانند در مواقع خطر هیچ یار و یاوری ندارند و حرف‌هایی که در خصوص لزوم جسارت برنامه‌سازان و… گفته می‌شود، صرفا کاربردی داخلی دارد.

  حمیده جهانگیر

اعتماد

برچسب‌ها : ,