ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
خبر قالیباف از حل نابسامانی‌های درمانی تهران

هاشمی: بیماران نباید به پایتخت بیایند

شهروندان:
وزیر بهداشت در نشستی با شهردار تهران عنوان کرد: مردم برای درمان بیماری‌های صعب العلاج نباید ناچار شوند به پایتخت مراجعه کنند. همچنین، قالیباف نیز از حل نابسامانی‌های مراکز درمانی تهران با کمک بخش خصوصی و خیرین خبر داد.

هاشمی و قالیبافسید حسن هاشمی در نشست روسای دو حوزه وزارت بهداشت و شهرداری تهران در خصوص بررسی وضعیت ساختمان‌ها و فضای فیزیکی حوزه بهداشت و درمان پایتخت، اظهار داشت: شهر تهران مراکز درمانی متعددی دارد که قدمت برخی از آنها بسیار بوده و ضروری است که جهت بازسازی و نوسازی این مراکز تدابیر لازم بین وزارت بهداشت و شهرداری تهران صورت پذیرد.

به گفته وزیر بهداشت در طول سال‌ها با توسعه علم پزشکی و افزایش طول عمر مردم، نوع بیماری‌ها نیز تغییر کرده است ولی خدمات درمانی که در شهر تهران به مردم ارائه می‌شود، به لحاظ فضا و خدمات جانبی، در شان آنها نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بهترین متخصصان ما علیرغم اینکه در بیمارستان‌های دولتی فرسوده، مشغول خدمت هستند، بهترین خدمات را حتی در سطح منطقه ارائه می‌دهند، گفت: شهرداری نیز در این میان در حوزه سلامت و بخصوص پیشگیری خدمات ارزنده ای ارائه کرده است ولی در حوزه درمان به شدت نیازمند کمک‌های شهرداری هستیم.

هاشمی اذعان کرد: یکی از برنامه‌های شهرداری تهران توجه به بافت‌های فرسوده است. بیمارستان‌های فرسوده باید در اولویت این برنامه قرار گیرند.

وزیر بهداشت ضمن اشاره به این که در چند ماه اخیر مطالعاتی روی تملک و دارایی های دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته است، افزود: برخی از این املاک باید یا جابه جا شده و یا تغییر کاربری دهند و در این حرکت نیازمند همکاری شهرداری جهت نوسازی و بازسازی بیمارستان ها هستیم.

هاشمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهای همسایه ایران در حال ساخت و احداث بیمارستان‌های ۳ هزار تخت خوابه هستند، ولی مهمترین مراکز علمی و خدماتی ما در دانشگاه‌ها که گل سر سبد جامعه پزشکی هستند، قدمت بالای ۶۰ سال دارند.

در ادامه این نشست ایرج حریرچی، معاون توسعه مدیریت ومنابع وزیر بهداشت ضمن اشاره به وضعیت مراکز درمانی در شهر تهران از نظر میزان فرسودگی و قدمت، پیشنهاداتی را در زمینه همکاری های مشترک بین وزارت بهداشت و شهرداری تهران به دکتر قالیباف ارائه داد.

مکان یابی مناسب برای ساخت بیمارستان های جدید، مقاوم سازی بیمارستان ها، مدیریت ترافیک داخل فضاهای بیمارستانی و ساخت پارکینگ، اقدام به ساخت خوابگاه های خودگردان و همراه سراها توسط خیرین و بخش خصوصی و در نهایت افزایش ظرفیت تخت های روانی و سوختگی از جمله این پیشنهادات بود.

در ادامه محمد باقر قالیباف نیز با اشاره به اینکه تجربه نشان می‌دهد تمام مشکلات مربوط به فضاهای بیمارستانی با همدلی و همکاری برطرف خواهد شد، گفت: امروز با افزایش آگاهی نسبت به فضاهای شهر تهران می‌توان به راه‌های کوتاه تری برای رفع مشکلات رسید.

وی با بیان اینکه تمام مشکلات مربوط به بودجه نیست بلکه باید نگرشمان را نیز تغییر دهیم، افزود: پیشنهاد می‌کنم کارگروهی از سوی وزارت بهداشت تشکیل شده و تصمیماتی در آن گرفته شود تا هم شهر تهران و هم مراکز درمانی آن ساماندهی شوند.

قالیباف خاطرنشان کرد: در امر درمان نیز می‌توان با کمک‌های بخش خصوصی و خیرین نابسامانی‌های موجود را برطرف کرد.

در این راستا وزیر بهداشت در حاشیه جلسه مشترک وزارت بهداشت و شهرداری تهران در خصوص توسعه همکاری‌های فی ما بین اظهار داشت: در حوزه بهداشت و درمان شهر بزرگی مثل تهران، با توجه به گسترشی که طی ۵ دهه اخیر پیدا کرده، از ابتدایی ترین زیرساختها جهت ارائه خدمات درمانی به شهروندان برخوردار نیست. از این جهت باید بازنگری‌های جدی صورت پذیرد و مراکز درمانی که دارای قدمت بالایی هستند، هم از نظر مکان یابی باید مورد تجدید نظر قرارگیرند و هم از نظر بازسازی. چون نوسازی بسیاری از آنها قابل انجام نیست.

وی با اشاره به اینکه در این راستا نیاز به همکاری‌های جدی شهرداری تهران داریم، ادامه داد: مدیریت یکپارچه حکم می‌کند که روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با هماهنگی شهرداری بازنگری جدی در این زمینه داشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه در عین حال ضروری است نگاهمان در این زمینه ملی باشد، بیان کرد: باید در تمام مراکز استانها و شهرستانها به این امر توجه ویژه داشته باشیم تا مردم جهت درمان بیماری‌های صعب العلاج ناچار به مراجعه به پایتخت نباشند، چون شرایط امروز جامعه مثل ۲۰ سال گذشته نیست و مراکز درمانی تمام استان‌ها از بهترین متخصصان و فوق تخصص‌ها در کنار بهترین تجهیزات و آزمایشگاه‌ها برخور دارند.

وزیر بهداشت افزود: همچنین، با برگزاری جلسه مشترک با شهردار تهران، وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مورد پارک‌های فن آوری و سلامت، قرار شد کار گروهی در این زمینه همفکری کنند تا طی یک ماه آینده بتوانیم در جهت ایجاد زیرساخت‌های رشد و شکوفایی علاقه مندان به موضوعات دانش بنیان تصمیماتی اتخاذ کنیم.

گفتنی است وزیر بهداشت به همراه قالیباف بعد از اتمام نشست از بیمارستان‌های روزبه و فارابی و شهدای تجریش بازدید کردند. در پی این بازدید در خصوص بازسازی، بهسازی و بازتوزیع تخت‌های بستری در سطح شهر تهران بحث و تبادل نظر شد.

هاشمی هدف از این بازدید را ساخت مراکز مدرن، شایسته شهر تهران و پایتخت جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و یادآور شد: از بیمارستان شهدای تجریش، روزبه و فارابی بازدید شد اما در خصوص تمامی مراکز درمانی تهران در ۷ ماه گذشته کارشناسی صورت گرفته و شاید بتوان گفت که خبره ترین و قویترین افرادی که در صنعت ساختمان کشور مسئولیت داشتند و یا دست اندرکارند، برای بررسی این طرح دعوت شده اند.