ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
مناظره بررسی تصادفات جاده‌ای؛

مرگ ۱۳۰ شهروند در ۶۵ تصادف اتوبوس اسکانیا؛ دولت قبل به وعده‌هایش عمل نکرد

شهروندان:
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در 65 تصادف اتوبوس اسکانیا 130 هموطن کشته شدند در حالیکه در تصادفات اتوبوس بنز تنها 20 نفر جانشان را از دست داده اند.

مناظره بررسی تصادفات جاده‌ایخودرو زیر نظر شرکت اسکانیای سوئد در کشورمان تولید می شود اما با توجه به تحریم ها تمامی قطعات با نظر مهندسان سوئدی وارد کشور شده و پس از طراحی و ساخت اتاق، قطعات بر روی محصولات اسکانیا نصب می شود. ما اتوبوس ها را بر اساس الزامات قانونی تولید و به بازار عرضه می کنیم.

وی ادامه داد: این اتوبوس ها منطبق با استانداردهای جهانی است و تاییدیه های لازم را از سازمان استاندارد و پلیس راهور دارد.

مدیرعامل شرکت عقاب افشان با اشاره حادثه اتوبان تهران –قم افزود: در این حادثه باید دو موضوع مد نظر قرار گیرد که نخستین موضوع توجه به الزامات قانونی است که در زمان تولید رعایت شده و موضوع بعدی گارانتی خودرو و ارائه خدمات پس از فروش است. وقتی بهره بردار از خودرو استفاده می کند دیگر این موضوع از حیطه ما خارج است چرا که لوازم و تزئینات جدیدی را به خودرو وارد می کند که باعث ایجاد آسیب به سیستم اولیه خودرو می شود بر اساس قانون اگر پس از تولید دخل و تصرفی در داخل خودرو و قطعات آن ایجاد شد دیگر خدمات ارائه نمی شود.

ورود مهندسان سوئدی به کشور

در ادامه نظام الدین برزگری رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: تا قبل از سال ۸۵ هیچ استانداردی در حوزه خودرو نبود و در زمانی که من معاون بودم این موضوع را مطرح کردم که چگونه لوازم خانگی باید دارای استاندارد باشند اما خودروهای ما استاندارد ندارند. در کشور ما به لحاظ محدودیت ها و شرایطی که وجود دارد در حوزه خودرو رقابت وجود ندارد و استانداردها حداقلی است.

وی ادامه داد: در سال ۸۴، ۲۷ هزار نفر در جاده های ما کشته می شدند اما امروز این آمار به زیر ۱۹ هزار رسیده است. چندی قبل در حالی که خودروسازان هر روز قانون نصب کیسه هوا را تمدید می کردند توانستیم همه خودروهای تولید داخل را به کیسه هوا مجهز کنیم که همین امر باعث شد تلفات کاهش یابد. نقش استانداردها در کاهش تلفات بسیار مهم است.

رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به حادثه اتوبان تهران- قم تاکید کرد: علت حادثه ترکیدگی لاستیک اعلام اما پس از مدتی بار دیگر مدعی شدند لاستیک دوپوسته شده است. کم بودن باد لاستیک، تاریخ ساخت و کیفیت می تواند در دوپوسته شدن موثر باشد این در حالی است که لاستیک های این اتوبوس ها برند جهانی بود و ما منتظریم تا فردا کارشناسان سوئدی وارد کشور شوند.

حضور اورژانس ۷ دقیقه پس از حادثه

دکتر محمد طالبیان رئیس اورژانس کشور نیز در مورد این حادثه گفت: ساعت ۲۲:۴۹ هیجدهم شهریور ماه خانمی با پیش شماره ۰۹۱۳ با اورژانس قم تماس گرفته و حادثه را گزارش کرد. بلافاصله نیروهای ۲ پایگاه ما شامل مهتاب در ۶ کیلومتری و المهدی در ۲۰ کیلومتری به محل حادثه اعزام شدند که نخستین آمبولانس ساعت ۲۲:۵۶، دومین آمبولانس ۲۳:۰۳ و به ترتیب سایر نیروهای امدادی در ساعت ۲۳:۱۰، ۲۳:۲۲ و ۲۳:۲۵ در محل حادثه حاضر شدند.

وی افزود: نیروهای اورژانس نیز وظیفه دارند بر اساس اولویت درمانی بیماران را دسته بندی کنند. کلیه مصدومان این حادثه نیز به بیمارستان های استان قم اعزام شدند. بر اساس آمارها ۵ بیمار به بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب، ۱۳ بیمار به بیمارستان شهید بهشتی و ۲۶ بیمار نیز به بیمارستان نکویی منتقل شدند. البته در بیمارستان حضر علی ابن ابیطالب ۲ مجروح بدحال این حادثه در ساعت ۱ بامداد مورد عمل قرار گرفتند.

احمدی نژاد به وعده هایش عمل نکرد

در ادامه احمد رضا عامری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مسافربری کشور اظهار داشت: ناوگان حمل و نقل جاده ای کشور دارای ۱۱۰ هزار خودرو است. با توجه به ۸۰۰ میلیون جابه جایی در سال سهم حمل و نقل عمومی بار و مسافر در تصادفات جاده ای بسیار کم است.

به گفته وی از سال ۷۷ قرار بود ناوگان حمل و نقل عمومی نوسازی شود که پس از چند سال این طرح رها شد. هم اکنون میانگین عمر اتوبوس های بین شهری ۱۲ تا ۱۳ سال، مینی بوس ها ۲۵ سال و سواری ۷ سال است.

عامری با اشاره به وعده های دولت گذشته تاکید کرد: همزمان با افزایش قیمت گازوئیل در زمان هدفمندی یارانه ها رئیس جمهور قول داد معافیت های گمرکی، وام قرض الحسنه و بیمه رانندگان اجرایی شود اما به هیچ کدام از این تعهدات عمل نشد.

وی در مورد حادثه اتوبان تهران- قم نیز گفت: هر دو اتوبوس تمام استانداردها را داشتند و لاستیک اتوبوسی که از اصفهان به تهران می آمد ۷۰ درصد آج داشته و مارک آن گودیر است. راننده خودرو ۳۰ ساعت قبل از سفر استراحت کافی را داشته است و تمام استانداردهای حمل و نقلی رعایت شده است. یکی از مشکلات در جاده ها نبود آتش نشانی است و باید علاوه بر خودرو ، راه نیز در بررسی ها مد نظر قرار گیرد.

جان انسان ها در کشور ارزش ندارد/ ۱۳۰ کشته در ۶۵ تصادف اسکانیا

در ادامه علی اکبر آقایی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جای تاسف است که آنچه در کشور ما ارزش ندارد جان انسان ها است. یک روز دریا، بخاری، اتوبوس و هواپیما جان هموطنان را می گیرد. این موضوع به این دلیل است که دولت که مسئول حفظ جان هموطنان است به صورت جد وارد این موضوعات نمی شود.

وی ادامه داد: سالهای گذشته ۳۰ هزار نفر در تصادفات جاده ای کشته می شدند و هنگامی که سال ۸۶ تصمیم گرفتیم تمامی دستگاهها وارد عمل شوند تلفات ما ۳۰ درصد کاهش یافت.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با تحلیل آمار سوانح اتوبوس ها گفت: هم اکنون ۵۷۵۲ اتوبوس اسکانیا ، ۵۶۰۰ اتوبوس ولوو، ۷۰۰ دستگاه اتوبوس مان و ۵۷۰۰ اتوبوس بنز در کشور تردد می کنند. بر اساس آمارها در ۶۵ تصادف اتوبوس اسکانیا ۱۳۰ نفر کشته شدند در حالیکه در تصادف اتوبوس های بنز تنها ۲۰ نفر جانشان را از دست دادند. باید بررسی شود چرا این تعداد انسان جانشان را در حوادث از دست داده اند. چرا وقتی این اتوبوس به گاردریل برخورد می کند پس از ۲۸ متر گاردریل نمی تواند آن را متوقف کند.

وی با انتقاد از نیامدن نماینده وزارت راه گفت:پس از حادثه کمیته ویژه ای در کمیسیون عمران تشکیل شد و وزیر راه ۱۰ روز فرصت داشت علت حادثه را اعلام کند. اگر ما این سوانح را بررسی می کنیم دلیل آن این است که دیگر این حوادث ناخوشایند در آینده رخ ندهد.

ورود کارشناسان سوئدی برای بررسی استاندارد شرکت عقاب افشان

در ادامه سردار محمد رضا مهماندار فرمانده پلیس راه کشور با اعلام اینکه در تصادفات سه عامل انسان، راه و وسیله نقلیه نقش دارند، گفت: ۷۵ درصد حوادث را به عامل انسانی منتسب کرده و مدعی می شوند راه و وسیله نقلیه هر کدام ۱۵ درصد مقصرند. همزمان با ابلاغ قانون جدید راهنمایی و رانندگی، قانونگذار به پلیس اجازه داده است سهم تقصیر خودروساز و راه را در تصادفات مشخص کند.

وی ادامه داد: همزمان با وقوع تصادفات، رسیدگی به این موضوعات وظیفه پلیس است و ما وظیفه داریم با کار کارشناسی، علت حوادث را شناسایی و در اختیار مرجع قضایی قرار دهیم. در حادثه اتوبان تهران- قم نیز مبانی مورد نظر در تصادفات شناسایی و احصاء شد.

فرمانده پلیس راه تاکید کرد: دو علت برای این حادثه مشخص شده است که مهمترین آن دوپوسته شدن و ترکیدگی لاستیک بود که منجر به انحراف خودرو شد. علت دیگر حادثه نیز نقص فنی خودروها بود که باعث ایجاد آتش سوزی شد.

به گفته مهماندار ورود کارشناسان سوئدی برای بررسی استانداردهای شرکت عقاب افشان است و آنها هیچ حقی در مورد بررسی علت حادثه ندارند.

گفتنی است رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی و معاونت تولید وزارت صنعت،معدن و تجارت در این مناظره حاضر نشدند.

برچسب‌ها : ,